En magisk ö: Det finns inget bättre sätt att beskriva Capri på och jag är så lycklig över att jag fick uppleva denna plats igen. Den första gången jag var där var i samband med Dolce & Gabbanas Alta Moda-visning (kolla det här inlägget) för mer än fyra år sedan. Då låg Balthazar i magen och Electra var hemma med mormor och morfar. Det var otroligt romantiskt men det var snäppet bättre att få återvända med hela familjen. Denna mytomspunna ö med sina rika historia. Det känns att det är vilar något speciellt över den när man kliver i land i Marina Grande. Capri består av huvudorten Capri samt Anacapri som är beläget i bergen på västra sidan av ön. En bild från frukosten på hotellets terrass i den varma morgonsolen. Just frukostarna kommer jag leva på länge. Man kan lugnt säga att jag skippat FodMap denna vecka. Jag menar hur kan man INTE äta gluten i Italien? Något jag får sota för nu, men det blir nya tag när jag kommer hem. På Capri finns hotell i alla prisklasser och det går förstås även att hyra lägenhet eller hus. Vet flera vänner som testat det. Jag äskar blommorna i regnbågens alla färger i hotellets entré. Blev så sugen på att gå bort från mitt ljusrosa och vita blomster-koncept därhemma...Vi får väl se om jag vågar. Förutom pasta, pizza och den världsberömda Capresesalladen, som ju kommer från Capri, åt vi minst en glass per dag. Bästa glassen i byn hittar du på Buonocore Gelateria, och de hemmagjorda strutarna är himmelskt goda. Folk vallfärdar hit, så räkna med kö. Ön kryllar av härliga restauranger. Men tre av dem som jag testat och gillar... Da Paolino, Capri. Här äter man pasta vongole eller grillad fisk med husets citronsås. Och just citroner är temat för den här restaurangen. På ljusgula dukar under citronträd blir du serverad en fantastisk middag och vad du än gör, missa INTE dessertrummet. Aurora, Capri. Mitt i byn ligger denna charmiga restaurang. Bilderna på väggarna avslöjar alla glammiga besökare från Hollywoodstjärnor till kungligheter. Men här äter du också urgod pizza och focaccia. Il Riccio, Anacapri. Strandklubben som även har en Michelinstjärna. Under högsäsong är det svårt att koncentrera sig på något annat än alla uppklädda gäster. Så här års är det lite lugnare. Då kan man fokusera på maten. Min risotto med havskräftor kommer jag drömma om länge. Förutom att strosa runt i byn i Capri eller besöka Villa San Michele i Anacapri är en båttur runt ön till någon av de berömda grottorna ett måste. Vi tog en taxibåt till strandklubben Fontelina - lika härligt för både barn som vuxna. Som alltid känner jag mig nostalgisk över att behöva lämna och kan inte låta bli att drömma om att vi någon gång i framtiden, förhoppningsvis ganska snart, reser tillbaka. Och till sist, ett stiltips till er som besöker Capri: Skippa höga klackar! Bara en sån sak - What's not to love?