Annons
Annons

Godaste granolan – här är receptet


 

Min favoritmåltid? Frukost såklart! Det finns inget jag kan längta så mycket efter som en lång, lyxig helgfrukost med extra, extra allt. Men även om vardagsfrukostarna oftast är ganska stressiga så ser jag ändå alltid till att äta ordentligt. Gärna ett kokt ägg, bär, frukt och rostat grovt bröd med mosad avokado eller mandelsmör. Tro mig, INGEN vill möta mig de dagar jag inte hunnit med min frukost…Och när jag verkligen lyxar till det så blir det yoghurt med vår gyllene, hemlagade granola som numera hela familjen är beroende av. Godare än godis – jo, jag lovar. Här kommer receptet!

Annons

Ingredienser (och såklart – välj ekologiskt!):

170 gram kornflingor

170 gram dinkelflingor

100 gram hackade mandlar

100 gram hackade hasselnötter

I dl raw kokoskchips

I dl honung

1/2 matsked kokosfett (värm upp i mikro så den smälter)

1 tsk salt

Blanda alla ingredienser i en bunke, lägg på en plåt (utan bakplåtspapper) i 160 grader i femton minuter. Därefter höj temperaturen till 165 grader och lämna granolan i ugnen i ytterligare 45 minuter tills den blir riktigt gyllenbrun. Rör om var 5-7 minut.

Ta ut plåten och låt granolan svalna ordentligt!

I en stekpanna, stek två nävar pumpafrön i kokosfett. Blanda i fröna i granolan när de helt har svalnat. Annars klibbar det ihop sig.

Om man gillar, bland i torkad frukt när granolan har svalnat. Jag gillar russin och torkad papaya.

(0)
(0)
10 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar