Jag har fått så många frågor om min middag med Hästens förra veckan. Vilken kväll det blev, jag kommer leva på den länge. Men en kväll som denna kräver förstås ordentlig planering. Det var så roligt att få samarbeta med proffsiga människor, som teamet på Grand Relations, mina vänner på Hästens och förstås mina suveräna kollegor i mitt bolag. Två rum tömdes på möbler, ett rum blev matsal och det andra ett sovrum. Puh, det tog nästan två dagar att ställa i ordning. Middag för trettio personer tillhör absolut inte vanligheterna, men det slog mig när jag satt där och njöt bland mina vänner att hösten är ju den perfekta årstiden för hemmamiddagar. Jag måste bara bli bättre på att få till dem lite oftare. Och även om man bara är ett fåtal gäster blir det ändå lite festligare att utgå från ett tema och förstås lägga lite extra krut på detaljerna. Tänker att jag bjuder på tre tips för en lyckad hemmamiddag. Välj ett tema. Det blir både roligare och enklare för gästen. På vår middag gick vi all in på svart och vitt. Ett tema som känns hundra procent "vi". Svart och vit klädkod, matchande detaljer som den svarta vasen i kontrast till de ljuvliga vita blommorna och förstås en svart och vit manikyr. Satsa på en härlig dukning. Använd porslinet du inte använder till vardags, ös på med blommor, duka med linneservetter. Skriv placeringskort och lägg lite extra omtanke på bordsplaceringen. Preppa, njut och ha en trevlig kväll! Yes, jag vet. Lättare sagt än gjort. Och jag var allt annat än ensam när jag fixade för min maxade middag med Hästens. Men det finns inget trevligare än en närvarande värdinna. Om det går, duka och förbered maten dagen innan. Och gör det hellre enkelt än att krångla till det - inget gör mig lyckligare än när jag blir bjuden på en spagetti bolognese... Hundra procent stilinspiration: ELLEs Emma Unckel och designern Emelie von Hofsten. Foto: Lisa Höök