Ok, jag måste erkänna en sak, det här med matlagning är inte riktigt min grej. Det betyder inte att jag inte tycker om mat. Jag älskar mat och är oerhört intresserad och nyfiken. Visst jag fixar att slänga ihop en god middag men att tillbringa timmar i köket är ingenting jag prioriterat de senaste åren. Eller prioriterat och prioriterat, det finns liksom ingen tid till det...Jag har länge letat efter en kokbok som ska vilja få mig att plocka fram grytorna i köket, men inte riktigt känt mig inspirerad. Just nu känns det som om social media och bloggar svämmar över av god, nyttig och hemlagad mat. Och jag erkänner, jag blir sjukt provocerad, förmodligen för att jag är en sådan dålig förlorare. Att jag är gift med en fransman, vars mamma är en stjärna i köket, gör inte heller saken bättre...Men så kom räddningen, kokboken som fått mig att börja drömma om matlagning - The Art of Eating Well, av systrarna Jasmine och Melissa Hemsley. Bästa vännen Christhl visste nog inte hur rätt hon prickade in den här presenten. Systrarna Hemsley har jag läst om tidigare, även besökt deras hemsida och deras matfilosfi är mitt i prick. Jag sticker inte under stolen med att just deras matfilosofi är supertrendig sedan ett bra tag och är ingenting de direkt har uppfunnit. Recepten påminner mig om en otroligt bra detox jag gjorde för några veckor sedan från Cleansing Days, där menyn inte bara bestod av juicer utan även utsökt, vällagad mat som fick mig att riktigt längta till nästa måltid. Så nu finns det faktiskt ingen återvändo. Jag tar tillfället i akt, här i bloggen, att utmana mig själv; i sommar ska jag göra ett nytt recept varje dag (puh, var nära på att radera det där jag just skrev, MEN nu ska jag faktiskt göra det här). Men jag behöver faktiskt lite sympati eller faktiskt ännu hellre, era råd och tips! Hur gör ni? Ha ni ett favoritrecept eller kanske till och med tips på bra råvaror man alltid bör ha i köksskåpet. I am all ears...