I annonssamarbete med Chantelle och Twilfit

Fyra bh-favoriter


 

Detta är en sponsrat inlägg i samarbete med Chantelle och Twilfit.

Nu ska vi prata om en extremt viktig men dessvärre ofta bortglömd del i garderoben nämligen underklädeslådan. Underkläder är ju kanske bland det mest privata i våra garderober och så länge jag bloggat här på ELLE har jag aldrig plockat upp just underkläder som tema. Men NU ska det bli ändring på det. Jag är nämligen superglad över att få samarbeta med Chantelle och Twilfit i detta inlägg där jag vill bjuda på några tips om hur man hittar rätt i bh-djungeln. Men först lite modehistoria. Chantelle går tillbaka till 1876, på den tiden ett företag berömt för sina korsetter, ett måste för dåtidens siluett och ideal. Några år senare släpptes den revolutionerande gördeln som tillverkades av ett innovativt, elastiskt material – det blev en succé över en natt. 1960 släppte Chantelle den första bh-modellen och öppnade därefter sin allra första fabrik i Champagne-distriktet, som för övrigt fortfarande finns kvar. Och resten är som man säger, historia… Jag tror att nyckeln till Chantelles framgång är att man har lyckats skapa underkläder som både sitter bra och är väldesignade och vackra att se på.

Inför det här samarbetet besökte jag Twilfits butik på Nybrogatan i Stockholm, en butik jag gärna går till för att prova och få råd av den proffsiga personalen. För underkläder är ju definitivt något man måste ge sig tid till att prova. Jag läste någonstans att 80% av Sveriges kvinnor har fel bh-storlek. Låter det galet? Men helt ärligt, när mätte ni bysten senast? Hos Twilfit får man hjälp att mäta ut sin storlek och inte bara det, man får även guidning när det kommer till att hitta de perfekta bh-modellerna för just din kropp. Och kom ihåg att olika sorters bh:ar har olika sorters syfte. Här har jag valt ut fyra modeller som alla fyller en viktig funktion i min bh-låda! Och passa på för just denna vecka har Twilfit specialerbjudande på Chantelles bh:ar.

1. Till fest bär jag gärna smoking och allra helst stylar jag den med endast en svart bh under kavajen. Här gäller det att välja en modell som har djup urringning, en så kallad ”plunge”. Modellen ”Festivité Sexy Plunge”, är perfekt under en v-ringad topp, kavaj eller klänning. Extra plus för den vackra spetsdetaljen som är helt slät för att ge ett diskret intryck när du bär den under exempelvis den v-ringade sidenblusen.

2. En annan bh-modell som säkerligen platsar i många kvinnors bh-garderober är modellen ”Everyday Lace”. En så kallad T-shirt bh med fin spetsdetalj i ryggen, som ger ett extra bra stöd. Kuporna är uppbyggda av ”memory-foam”, det vill säga att de anpassar sig efter kroppsvärmen och formar sig på så vis efter bysten. En superfin vardags-bh men precis lika passande för festen. För den som tycker om att låta bh:n skymta, bär en topp eller klänning med djupare ringning i ryggen.

3. ”C Magnifique Minimizer” – är bh:n för dig som vill ge intrycket av en minskad byststorlek. Jag har normalstor byst men använder ofta en bh-modell som denna under mönstrade toppar eller klänningar då mönster tenderar att förstora bysten något. Extra plus för att Chantelles minimizer-bh ger ett nätt intryck. Modellen som kommer i grått, beige och svart har ett diskret mönster med en liten strass-detalj mellan kuporna.

4. Precis lika skön under T-shirten och skjortan som under den stickade tröjan är modellen ”Merci T-shirt Balconette”. Efter att ha provat större delen av sortimentet föll jag pladask för just denna som kvalar in som den perfekta vardags-bh:n. Även i denna modell använder man sig av ”memory foam” i de vadderade kuporna, något som ger bysten det där extra lilla lyftet. Axelbanden sitter brett isär vilket är bra för båtringade överdelar eller stickade tröjor med bredare ringning. Modellen kommer även i vitt och svart men jag tycker att en beige bh är ett måste i underklädeslådan. Och en återkommande fråga från er läsare är vad som passar bäst under en ljusare sidenblus – HÄR har ni svaret.

En beige bh är allt annat än ”tråkig” – spana in den här modellens fina spetsdetaljer.

En sista stilutmaning till ER! Alla chica fransyskors hemliga stilknep – våga låta spetsbh:n skymta under den vita skjortan!

Detta är ett inlägg i samarbete med Chantelle och Twilfit.

Foto: Emma Grann / Studio Emma Svensson

(33)
(0)
(0)
3 kommentarer | Translate
 


 
 Laddar