Annons
Annons

Solsäkert + stilsäkert


 

Detta är ett inlägg i samarbete med NIVEA SUN.

Så länge jag kan minnas har jag gillat att klä mig helt i vitt på sommaren. Som barn klädde mamma mig i vita shorts och vit blus eller en vit bomullsklänning och kärleken till vita sommarkläder har hållit sig kvar. Vita kläder är helt enkelt synonymt med sommar för mig. Men vår och sommar innebär också stark sol och sedan tjugo år tillbaka har jag använt SPF 50, i stan eller på stranden, det kvittar, soliga dagar går jag ALDRIG hemifrån utan solskydd. Och hur mycket jag än älskar min vita sommargarderob som ju funkar till allt, står sig i modet, som alltid är lika elegant och rätt, så är den också förknippad med ett stort problem. Solkräm + vita kläder, ja, ni kan nog gissa var jag är på väg –  de elaka SOLKRÄMSFLÄCKARNA! Och tro mig, jag har testat allt. Från budgetsolkrämer till lyxsolkrämer, det finns inga undantag, de ger alla fläckar. Det spelar ingen roll hur mycket man än tvättar, för fläcken blir nämligen framträdande efter första tvätten och sen håller den sig kvar. Det är UV-filtret som reagerar på vattnet och tvättmedlet i tvättmaskinen. Kemtvätt då? Spelar ingen roll, för INGET hjälper. Jag minns min vita spetsklänning från Dolce & Gabbana som jag köpte till min bröllopsresa och som efter en vecka i södra Italien var helt nerfläckad i halsringningen och vid kjolslutet. Så  irriterande och som jag grämde mig och sörjde på vägen hem från kemtvätten. Och det är inte enda gången jag upplevt denna garderobsproblematik – vita bikinis, kaftaner, barnens vita bomulls T-shirts och Amaurys vita linneskjortor, så många fina plagg som blivit förstörda och det är så frustrerande!

Annons

Så gissa om jag blev glad när NIVEA SUN kontaktade mig och berättade om NIVEA SUN Clothing Protect & Moisture Clothing Protection – en solskyddsserie som inte bara skyddar mot solens skadliga strålar utan även är snäll mot dina kläder. Produkterna innehåller en unik formula som gör att fläckarna nu kan tvättas ur textilierna. NIVEA SUN Clothing Protect & Moisture Clothing Protection är en serie om 11 produkter i fyra olika format till både barn och vuxna. Äntligen går det att med denna revolutionerande världsnyhet vara både stilsäker OCH solsäker. För mer information om produkterna håll utkik på nivea.se. 

Min favorit från serien är en roll-on. Så enkel och smidig att plocka med i handväskan men även så perfekt för barnen. Nu kommer appliceringen av solskydd bli bra mycket roligare när de får gå loss på både sig själva och såklart även resten av familjen.

PS. NIVEA SUN hänger med oss i Säker stil-podden under våren, lyssna där för mer tips…

(2)
(0)
3 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar